Regler
Lag

En deltagande coach kan sätta samman max två lag.

Laget måste vara fulltaligt när respektive match startar, fem utspelare och målvakt, för att poängen ska delas ut överhuvudtaget.

Det går hela tiden att följa hur många poäng du har fått på "Min sida". Det kan ibland ta 24 timmar innan all statistik är bekräftad.

Arrangörerna förbehåller sig rätten att diskvalificera personer som registrerat felaktiga uppgifter på sin coach eller sitt lag.

Spelare

Lag kan innehålla tre forwards, två backar och en målvakt. Max antal tillåtna spelare från ett och samma lag är sex.

Poäng

Mål ger följande poäng:

 • 2 poäng för forward
 • 4 poäng för back
Assist:
 • 1 poäng för forward
 • 2 poäng för back
 • 6 poäng för målvakt
För målvakt gäller:
 • håller nollan ger 10 poäng
 • ett insläppt mål ger 7 poäng
 • två insläppta mål ger 4 poäng
 • tre insläppta mål ger 2 poäng
Lagkapten:
 • Får dubbla poäng för alla poänggivande händelser med undantag för utvisningar där poängen delas ut som vanligt. Byte av lagkapten räknas som ett vanligt byte.
Utvisningar:
 • Varje utvisningsminut ger -0.5 poäng oavsett spelarposition. Poängen avrundas neråt, t.ex. 5 min ger -2p.
Reglerna för att få målvaktspoäng:
 • om flera målvakter har varit inblandade tillfaller poängen den målvakt som stått störst del av matchen.
 • om flera har stått exakt lika lång tid tillfaller poängen den som stått senast i matchen.
 • Målvaktspoängen beräknas efter hur många mål LAGET släppt in under ordinarie tid eller förlängning.
Det kan ibland ta 24 timmar innan all statistik är bekräftad.

Byten

Under tävlingen har man möjlighet att göra tre byten/trejds per kalendervecka(måndag-söndag) OCH tre lagkaptensbyten per kalendervecka. (Byte av lagkapten räknas som ett byte). Poängen som utbytta spelare har samlat ihop fram till och med bytestillfället behålls.

Byten/trejds syns först då nästa match börjar för en inbytt spelare. Fram tills matchen startar kan inte andra coacher se ditt byte och du kan ångra bytet fram till matchstart. De spelare som ingår i laget vid matchstart kan få poäng från matchen (det spelar ingen roll om en spelare byts ut i periodpaus eller under spelets gång).

Rekryterar du vänner innan tävlingen startar får du ett bonusbyte per rekryterad vän. Max antal bonusbyte du kan samla på dig via rekryteringar är tre. Ett bonusbyte kan användas en gång under tävlingen, dvs inte ett per kalenderdygn.

Värde på spelarna

Alla spelare betingar ett värde som kommer vara konstant under tävlingen. För att kunna byta in/trejda en spelare måste man minst ha det beloppet i sin kassa. Totalt har man 15 miljoner att handla spelare för. Oavsett hur bra det går för ens spelare så är kassan alltid 15 miljoner (det är spelarnas prestationer på planen som genererar poäng i tävlingen).

Tävlingsperiod

Tävlingen startar den 15:e december 2018 och avslutas efter grundserien 17:e mars 2019.

Vinnare

Totalvinnare blir den coach vars lag (enskilt lag - ej sammanslagna poäng från flera lag) vid säsongens slut har flest poäng. Vid lika antal poäng vinner den person vars lag har samlat ihop poängen på minst antal spelade matcher, det vill säga har minst antal poängtillfällen. Två eller flera målskyttar i samma match räknas som ett tillfälle. Vid lika även där avgörs det på flest målvaktspoäng, flest backpoäng och därefter flest forwardspoäng. Om det är lika så här långt och det är en månadstävling, går det lag före som har högst totalpoäng. Om det skulle bli lika även där avgör frågesport enligt utslagsmetod med hjälp av ett sports quiz där det gäller att svara rätt på flest frågor, samt på kortast möjliga tid.

Om samma coach har flera lag bland de vinnande lagen får han/hon pris för den bästa placeringen (alltså max ett pris/coach).

Arrangören har rätt att under tävlingens gång förändra reglerna för tävlingen.

Vinster

Information om priser till vinnare i Innebandycoachen finns under "Priser" här på sajten. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Personuppgifter

När du spelar Innebandycoachen behandlas dina personuppgifter enligt vår personuppgiftspolicy. Ditt namn och din hemort publiceras eventuellt i samband med annonsering av resultatlistor.

Kontakt

Innebandycoachen arrangeras av Innebandymagazinet och administreras av Everysport Media Group. Vid frågor kontakta innebandycoachen@everysport.se. Under spelets gång skickar Everysport notifikationer och statistik till deltagarna.